بلاگ

5 تا از بدترین بازسازی‌های آثار هنری

5 تا از بدترین بازسازی های آثار هنری - رنگانا

آثار هنری میراث بشریت هستند و به همین دلیل، باید به خوبی حفظ شوند – و معمولاً به لطف موزه ها و مؤسسات فرهنگی، به خوبی از این میراث نگهداری میشود. با این حال، گاهی اوقات شرایط مکانی که اثر هنری در آن قرار دارد یا مواد استفاده شده در ساخت آن، دشمنان سرسخت ماندگاری آن اثر هستند،

برای همین آن میراث هنری نیاز به مرمت دارد. مرمتگران، که عموماً هنرمند هستند، تمام دقت و هنرشان را به کار میگیرند تا کار بدون تداخل با ویژگی زیبایی‌شناختی قطعه، ترمیم شود. اما همواره روندکار ترمیم خوب پیش نمیرود. در این مقاله از وبلاگ رنگانا لیستی از پنج مورد از بدترین ترمیم آثار هنری جهان را با هم بررسی میکنیم.

1- تو اصلا شبیه عیسی نیستی

بدترین بازسازی آثار هنری: مریم مقدس و عیسی کودک - رنگانا
بدترین بازسازی آثار هنری: مریم مقدس و عیسی کودک، پس از بازسازی، سنت آن د پین، کانادا

این مجسمه در کلیسای Sainte-Anne des Pins در کانادا قرار دارد. در جلوی کلیسا، مجسمه مریم مقدس وجود دارد که حضرت عیسی را در دست دارد. همه چیز از زمانی شروع شد که این مجسمه آسیب دید و خراب شد و سر مجسمه نوزاد گم شد.

مجسمه مریم مقدس و عیسی کودک – رنگانا
مجسمه مریم مقدس و عیسی کودک – زمانی که سر کودک گم شده بود

هنرمندی به نام هدر وایز با مهربانی پیشنهاد ترمیم مجسمه را داد و چندین ساعت به حک کردن خاک رس روی مجسمه سنگی پرداخت. نتیجه؟ خب، مطمئناً نتیجه ناامید کننده بود. خوشبختانه، عواقب این ترمیم عجیب و غریب به حدی بود که سر اصلی در نهایت پیدا شد و بازگردانده شد. بالاخره یک پایان خوش برای این مجسمه رقم خورد!

2- آرایش مقدس

بدترین بازسازی آثار هنری: سانتا باربارا - رنگانا
بدترین بازسازی آثار هنری: سمت چپ: سانتا باربارا، قبل از بازسازی، قرن 19، سمت راست: مجسمه پس از مرمت در سال 2011

در آیین کاتولیک، “سانتا باربارا” حامی معدنچیان و افرادی است که در محل کار خود با آتش سر و کار دارند. تصویر بالا یک مجسمه 1.73 متری از سانتا باربارا است که در محراب اصلی کلیسایی در برزیل قرار دارد. در سال 2011 برای جشن های روز سانتا باربارا این مجسمه بازسازی شد و بخشی از این بازساری مربوط به بازسازی آرایش آن مجسمه بود.

اگرچه نتیجه این بازسازی اکثر مردم را شوکه کرد، اما مسئولان بازسازی که به مدت شش ماه روی آن کار کرده بودند، کماکان از نتیجه کار خود در برابر انتقادات دفاع کردند و اظهار داشتند که نتیجه بازسازی بسیار شبیه به چهره مجسمه در حالت اصلی است. نظر شما چیه؟

3- موزاییک های خنده دار

بدترین بازسازی آثار هنری: موزاییک رومی،  رنگانا
بدترین بازسازی آثار هنری: موزاییک رومی، قرن دوم قبل از میلاد، موزه باستان شناسی هاتای، ترکیه.

در سال 2015، موزاییکی در موزه هاتای در ترکیه، قربانی یک مرمت فاجعه‌بار شد که روزنامه‌ها آن را به عنوان «مرمت گروتسک» معرفی کردند. در واقع، اگر به تصویر قبل و بعد دقت کنید، انگار که پس از ترمیم بیشتر به به میم های اینترنتی شبیه شده تا به یک اثر هنری. بازسازی این کار پس از رسانه ای شدن، به حالت تعلیق درآمد و دولت ترکیه تحقیقاتی را در مورد این کار انجام داد.

4- آیا او نابیناست؟

بدترین بازسازی آثار هنری: میکل آنژ، جسی، رنگانا
بدترین بازسازی آثار هنری: میکل آنژ، جسی، 1508-1512، کلیسای سیستین، واتیکان.

جزئیات کلیسای سیستین، شاهکار میکل آنژ، نیز بازسازی شده است. به لطف این بازسازی، جسی نابینا شد. این اتفاق بد به این دلیل رخ داد که مرمت‌کنندگان خاک‌های انباشته شده روی نقاشی‌های دیواری را حذف کردند تا به لایه‌های عمیق‌تر آن برسند، و در نتیجه این کار، اثری که که خود میکل آنژ خلق کرده بود را تغییر داد.

این کار جنجال بسیار زیادی ایجاد کرد، از دید برخی کارشناسان چنین مرمتی، باورنکردنی و عالی بود، اما کارشناسان دیگری نیز با نتیجه این مرمت مخالف بودند. به گفته آنها، عجیب است که تصور کنیم میکل آنژ شخصیت های خود را بدون چشم نقاشی کرده است.

5- عیسی مسیح

بدترین بازسازی آثار هنری: الیاس گارسیا مارتینز، Ecce Homo - رنگانا
بدترین بازسازی آثار هنری: الیاس گارسیا مارتینز، Ecce Homo، 1930، کلیسای پناهگاه رحمت، اسپانیا.

در دهه اول قرن بیستم، نقاش و پروفسور اسپانیایی الیاس گارسیا مارتینز اثر هنری Ecce Homo را تولید کرد که در آن او عیسی را با تاجی از خار نشان می‌دهد. این اثر یک نقاشی دیواری است که در پناهگاه رحمت بورخا، در اسپانیا قرار دارد.

هیچ کس تا سال 2012 توجه زیادی به این کار نکرده بود، تا این که سیسیلیا گیمنز، یکی از اهالی محله، در آن زمان 82 سال داشت، تصمیم گرفت این اثر را بازسازی و ترمیم کند. نتیجه فاجعه بار بود. پس از این ترمیم عجیب، این شهر و این اثر معروف شدند. حتی این نقاشی دیواری به یک میم اینترنتی تبدیل شدو اسم آن را Ecce Meme گذاشتند.

اما در انتها لازم به ذکر است که با وجود این مرمت های فاجعه بار، باید بگوییم که این‌ مرمت ها، استثنا هستند و ما بسیاری از آثار هنری را که امروزه می شناسیم، مدیون مرمتگران هستیم.

اگر از این مقاله خوشتون اومد، پیشنهاد میکنیم که مقاله پنج حقیقت درباره زندگی یوهانس ورمیر رو هم مطالعه کنید.

ترجمه شده از مجله دیلی آرت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *